Oivakoulutus Oy

Olemme kouluttaja- ja asiantuntijaverkosto, johon kuuluu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan opettajia, asiantuntijoita, työnohjaajia ja kliinisen työn tekijöitä. Verkostoomme kuuluu tällä hetkellä 15 asiantuntijaa, joista osa kouluttaa päätoimisesti ja osa oman työnsä ohessa.

Oivakoulutus on perustettu vuonna 2012 ja se muutettiin osakeyhtiöksi 2018.

Minä, Tiia Lehtonen, toimin Oivakoulus Oy:n koulutuspäällikkönä ja verkoston yhteyshenkilönä. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri, hoitotyön opettaja, sairaanhoitaja ja näyttötutkintomestari.

 

Täydennyskoulutusta, valmennusta, työnohjausta, konsultointia

Tarjoamme teille varsin kattavasti erilaisia koulutusratkaisuja. Järjestämme yksittäisiä koulutustilaisuuksia, pidempikestoisia valmennuksia, työnohjausta sekä konsultointipalvelua erilaisissa sosiaali- ja terveysalan teemoissa.

Räätälöimme palvelut teidän toiveiden mukaisesti, niin laajuuden kuin sisällönkin osalta. Ole siis rohkeasti yhteydessä olipa mielessäsi mitä tahansa!

 

Miten koulutamme?

Koulutuksen järjestäminen on teille helppoa, sillä koulutukset pidetään työyhteisön omissa tiloissa tai lähistöllä. Me tuomme mukanamme kaiken tarvittavan välineistön. 

Pidämme tärkeänä, että määritämme yhdessä teidän kanssanne koulutuksen tavoitteet ja että olemme tietoisia työyhteisön ajankohtaisista asioista. Näin pystymme parhaiten tukemaan työyhteisö kehittymistä. Vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että koulutuksiin osallistuu mahdollisimman moni työyhteisöstä. Koulutus kannattaakin järjestää kahteen tai kolmeen kertaan, jotta isommissa työyhteisöissä kaikki pääsevät osallistumaan.  

Käytämme aikuisen oppimista tukevia menetelmiä. Yhteisten keskustelujen, yhdessä tekemisen ja asiantuntijaosuuksien kautta työstetään työyhteisölle tärkeitä asioita ja oivalletaan yhdessä uutta. Arvostavassa ilmapiirissä haastamme osallistujia tarkastelemaan myös omaa toimintaansa sekä työyhteisön rutiineja. Asiakasnäkökulma ja työyhteisötaidot ovat vahvasti esillä.

 

Missä olemme onnistuneet?

Koulutuksiin osallistuvilta olemme saaneet erinomaista palautetta koulutusten selkeydestä, käytännönläheisyydestä, innostavasta ilmapiiristä ja voimavarakeskeisestä lähestymistavasta. Esimiehet ovat puolestaan antaneet palautetta siitä, että he ovat havainneet asioiden muuttuneen koulutusten jälkeen. Erityisen paljon olemme saaneet positiivista palautetta kirjaamiskoulutusten vaikuttavuudesta sekä tiimityön valmennuksista.

Vuoden 2017 suosikiksi on noussut K.I.V.A. duuni - tiimityötä parhaimmillaan! Tuo koulutuskokonaisuus pureutuu työelämätaitojen haastaviksi koettuihin teemoihin ja vie eteenpäin hyvää yhteishenkeä, vastuullisuutta, keskinäistä kunnioitusta sekä ammatillisuutta positiivisessa ja kannustavassa hengessä. K.I.V.A. duuni on kehitetty Malmin sairaalan päivystystoimintojen kanssa tiimityön valmennuksessa vuosien 2015-2017 aikana ja se on palkittu kahdesti Kunteko-foorumilla vuonna 2017. 

 

Asiakkaitamme 

Asiakkaitamme on koko Suomen alueella.

Olemme tehneet yhteistyötä mm. seuraavien tahojen kanssa: Vantaa, Helsinki, Kemi, Kerava, Hausjärvi, Tuusula, Rauma, Carea, Kuurojen palvelusäätiö, Espoon eläkekotisäätiö, Betesda-säätiö, Nummelan Kaarikeskussaäätiö, Keravan palvelutalosäätiö, Valkealan iltatähti ry, Manna ry, Kuusankosken Seudun Vanhainhuoloyhdistys ry sekä Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry.

Ole rohkeasti yhteydessä! Aloitamme yhteistyön mielellämme myös teidän kanssanne!